Voorbereiden op het HBO

Wil je wiskunde studeren? Of gewoon meer informatie over wiskunde als studie? Dit is de plek!
Plaats reactie
Vincenzio
Nieuw lid
Nieuw lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 mei 2014, 19:39

Voorbereiden op het HBO

Bericht door Vincenzio » 06 mei 2014, 19:50

Ik ben slecht in wiskunde. Jaar 1, 2 en 3 van vmbo-tl heb ik net aan met een voldoende gehaald. Daarna geen wiskunde meer gehad.

Ik moet nu nog 2 jaar voor mijn mbo niveau 4 opleiding en hierna ga ik een hbo opleiding volgen, hier zal ik wiskunde voor nodig hebben.

Ik wil graag zelf oefenen met wiskunde. Heeft iemand tips hoe ik dit aanpak?

Bedankt!

Mark-
Vast lid
Vast lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 10 okt 2012, 17:41

Re: Voorbereiden op het HBO

Bericht door Mark- » 07 mei 2014, 09:42

Hoi Vicenzo,

Dat ligt er een beetje aan denk ik. Het wiskundeniveau dat vereist is voor een technische HBO-studie is hoger dan het wiskunde niveau van een niet-technische HBO-studie. En zelfs binnen de niet-technische studies zijn er verschillen, bij bedrijfseconomie krijg je meer te maken met berekeningen en bij commerciële economie zul je meer in aanraking komen met statistiek. En bij de economische studies heb je er vaak in het propedeuse jaar nog geen last van (alleen een rekentoets).

Dus het ligt een beetje aan je beoogde studie en het niveau van wiskunde dat vereist wordt. Bel ook eens met de instroombegeleider (vaak is er een begeleider die zorgt voor een soepele overgang van mbo naar hbo en van hbo naar wo) van je studie op het HBO.

Al-Khwarizmi
Nieuw lid
Nieuw lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 30 mar 2014, 17:23

Re: Voorbereiden op het HBO

Bericht door Al-Khwarizmi » 07 mei 2014, 17:49

Wat Mark zegt. Wiskunde is vooral een tijdsintensieve vak, dus de beste manier is gewoon aan de slag gaan uit een boek op het niveau dat jij denkt aan te kunnen. Aangezien je Wiskunde niet meer hebt gehad sinds 3 vmbo, adviseer ik je te beginnen met de basis. Breuken, vermenigvuldigingen etc.

Basisboek wiskunde wordt doorgaans aangeraden, echter is het naar m.i. niet echt een lesboek maar meer een opfriscursus. Ik raad de Vlaamse variant aan http://www.basiswiskunde.be/, waar je eerst een stuk theorie te verwerken zal krijgen en vervolgens opgaven.

Plaats reactie