Voorbereiden op het HBO

Wil je wiskunde studeren? Of gewoon meer informatie over wiskunde als studie? Dit is de plek!

Voorbereiden op het HBO

Berichtdoor Vincenzio » 06 Mei 2014, 19:50

Ik ben slecht in wiskunde. Jaar 1, 2 en 3 van vmbo-tl heb ik net aan met een voldoende gehaald. Daarna geen wiskunde meer gehad.

Ik moet nu nog 2 jaar voor mijn mbo niveau 4 opleiding en hierna ga ik een hbo opleiding volgen, hier zal ik wiskunde voor nodig hebben.

Ik wil graag zelf oefenen met wiskunde. Heeft iemand tips hoe ik dit aanpak?

Bedankt!
Vincenzio
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 06 Mei 2014, 19:39

Re: Voorbereiden op het HBO

Berichtdoor Mark- » 07 Mei 2014, 09:42

Hoi Vicenzo,

Dat ligt er een beetje aan denk ik. Het wiskundeniveau dat vereist is voor een technische HBO-studie is hoger dan het wiskunde niveau van een niet-technische HBO-studie. En zelfs binnen de niet-technische studies zijn er verschillen, bij bedrijfseconomie krijg je meer te maken met berekeningen en bij commerciële economie zul je meer in aanraking komen met statistiek. En bij de economische studies heb je er vaak in het propedeuse jaar nog geen last van (alleen een rekentoets).

Dus het ligt een beetje aan je beoogde studie en het niveau van wiskunde dat vereist wordt. Bel ook eens met de instroombegeleider (vaak is er een begeleider die zorgt voor een soepele overgang van mbo naar hbo en van hbo naar wo) van je studie op het HBO.
Mark-
Vast lid
Vast lid
 
Berichten: 34
Geregistreerd: 10 Okt 2012, 17:41

Re: Voorbereiden op het HBO

Berichtdoor Al-Khwarizmi » 07 Mei 2014, 17:49

Wat Mark zegt. Wiskunde is vooral een tijdsintensieve vak, dus de beste manier is gewoon aan de slag gaan uit een boek op het niveau dat jij denkt aan te kunnen. Aangezien je Wiskunde niet meer hebt gehad sinds 3 vmbo, adviseer ik je te beginnen met de basis. Breuken, vermenigvuldigingen etc.

Basisboek wiskunde wordt doorgaans aangeraden, echter is het naar m.i. niet echt een lesboek maar meer een opfriscursus. Ik raad de Vlaamse variant aan http://www.basiswiskunde.be/, waar je eerst een stuk theorie te verwerken zal krijgen en vervolgens opgaven.
Al-Khwarizmi
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 30 Mrt 2014, 17:23


Terug naar Wiskunde studeren

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Wie is er online?

Er zijn in totaal 2 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 2 gasten (Gebaseerd op de gebruikers die actief waren gedurende 5 minuten)
De meeste gebruikers ooit tegelijkertijd online was 649 op 31 Okt 2014, 18:45

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten
Copyright © 2009 Afterburner - Free GPL Template. All Rights Reserved.