Bijles of Cursus

Wil je wiskunde studeren? Of gewoon meer informatie over wiskunde als studie? Dit is de plek!

Bijles of Cursus

Berichtdoor Kelvin24 » 29 Mei 2013, 13:17

Beste allemaal,

Ik ben momenteel bezig met het leren van wiskunde, ter voorbereiding van een examen. Ik gebruik daarbij het boek "basisboek wiskunde van J. Craats". Het eerste deel van het boek heb ik kunnen begrijpen zonder bijles. Nu ik in het moeilijkere deel ben lukt dit minder. Ik begrijp het soms helemaal niet of wel tot in de mate dat ik de opgaven kan maken, maar dat is niet wat ik wil. Ik wil het namelijk "echt" begrijpen.

Ik ben daarom aan het denken om de cursus hiervoor te volgen of bijles te nemen.

De cursus start echter pas op 6 juli tot en met 26 juli. Gedurende deze periode wordt er elke schooldag colleges gegeven. En ook is deze cursus bedoelt ter voorbereiding op de examen die ik wil gaan afleggen. De cursus bestaat uit ongeveer 100 cursisten. Het wordt in de vorm van een hoor en werkcolleges gegeven. In de hoorcolleges wordt er uitleg gegeven aan alle cursisten. In de werkcollege wordt er gewerkt met kleine groepjes. Elk college bestaat uit 2 uren. De cursus wordt gegeven aan de universiteit van Amsterdam.

De reden dat ik twijfel is omdat ik niet weet welke beter is van de twee. Bij de cursus ben ik bang dat omdat ik niet veel af weet van wiskunde meer begeleiding nodig heb. Bij de bijles ben ik weer bang dat het meer in de vorm krijg van wat snap je niet en dat leg ik je uit. Maak de opgaven en wat je niet snapt leg ik je uit. En bij de cursus dieper in de stof gaat.

Het andere punt is dat ik ook statistiek wil leren, om net als bij wiskunde een basis te hebben. Ik wil dit doen met het boek "kansrekening het zekere voor het onzekere" ik denk dit te doen met bijles. Als ik voor de cursus ga dan heb ik misschien niet genoeg tijd voor statistiek. Om het boek door te kunnen nemen moet ik namelijk een basis hebben in wiskunde.

Kort samengevat ik wil een basis hebben in wiskunde en statistiek voor het einde van de zomervakantie. Wiskunde niet alleen om een basis erin te hebben, maar ook ter voorbereiding voor het examen. Ik weet niet wat het beste is om te doen cursus of bijles.

Wat denken jullie dat het beste is om te doen?

Alvast enorm bedankt.
Kelvin24
Vergevorderde
Vergevorderde
 
Berichten: 156
Geregistreerd: 05 Mrt 2013, 14:56

Terug naar Wiskunde studeren

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Wie is er online?

Er is in totaal 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (Gebaseerd op de gebruikers die actief waren gedurende 5 minuten)
De meeste gebruikers ooit tegelijkertijd online was 649 op 31 Okt 2014, 18:45

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast
Copyright © 2009 Afterburner - Free GPL Template. All Rights Reserved.