Equation Editor werkt niet.

Wil je een ingewikkelde formule duidelijk op het forum zetten? Wij helpen je!

Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor vormfout » 24 Feb 2012, 10:48

De pop-up als ik op equation editor klik verschijnt niet. Dit probleem doet zich voor in firefox en internet explorer. Pop-up blokeering heeft wiskundeforum uitgezonderd.

Waar kan dit aan liggen?
vormfout
Vast lid
Vast lid
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 06 Nov 2011, 22:18

Re: Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor barto » 24 Feb 2012, 11:19

Ik weet het ook niet, maar het is pas sinds het forum een nieuwe look heeft.
Wat je voorlopig kan doen is naar hier gaan, als je klaar bent kopieer je het gewoon en verwijder alle enters. Dan plaats je gewoon de tex rond je vgl.
Dat is hoe ik het nu doe.
Given that, by scientifical reasons, the state of an object is completely determined by the physical influence of its environment, the probability to roll six with a dice is either one or zero.
Gebruikers-avatar
barto
Vergevorderde
Vergevorderde
 
Berichten: 656
Geregistreerd: 07 Jun 2011, 16:02

Re: Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor arno » 24 Feb 2012, 11:47

De Formule-tab werkt wel. Overigens is dat ook de manier die ik zelf altijd gebruik voor LaTexcode.
"Mathematics is a gigantic intellectual construction, very difficult, if not impossible, to view in its entirety." Armand Borel
arno
Vergevorderde
Vergevorderde
 
Berichten: 1746
Geregistreerd: 25 Dec 2008, 16:28

Re: Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor vormfout » 24 Feb 2012, 12:33

Bedankt Barto ik gebruik dat wel voorlopig.


Wat betekend de volgende symbolen:

en


Die kwam ik net in een uitwerking tegen.
vormfout
Vast lid
Vast lid
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 06 Nov 2011, 22:18

Re: Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor arno » 24 Feb 2012, 13:07

vormfout schreef:Wat betekenen de volgende symbolen:

en


Die kwam ik net in een uitwerking tegen.

Het symbool wordt gebruikt om de doorsnede van 2 verzamelingen weer te geven. Als A en B gegeven verzamelingen zijn, dan stelt de verzameling elementen voor die zowel in A als in B zitten. Het symbool wordt gebruikt om de vereniging van 2 verzamelingen weer te geven. Als A en B gegeven verzamelingen zijn, dan stelt de verzameling elementen voor die in minstens 1 van beide verzamelingen voorkomen.
"Mathematics is a gigantic intellectual construction, very difficult, if not impossible, to view in its entirety." Armand Borel
arno
Vergevorderde
Vergevorderde
 
Berichten: 1746
Geregistreerd: 25 Dec 2008, 16:28

Re: Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor Marco » 12 Mrt 2012, 10:20

Hmmm, ik zal er binnenkort eens op duiken waarom dit niet werkt. Op zich zouden de knoppen moeten blijven werken...
Groeten, Marco
Gebruikers-avatar
Marco
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 825
Geregistreerd: 19 Feb 2005, 12:50
Woonplaats: Leeuwarden

Re: Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor barto » 12 Mrt 2012, 21:55

Ik zie dat er in de paginabron geen script staat van de latex editor.
Daarom werkt de knop niet
Code: Alles selecteren
<input class="button2" type="button" value="Equation Editor" onclick="javascript:OpenLatexEditor('message','phpBB','')">


OpenLatexEditor() is gewoon niet gedefinieerd omdat het script er niet is.

Dus dit zou in de paginabron moeten staan:
Code: Alles selecteren
<script type="text/javascript" src="http://latex.codecogs.com/editor3.js"></script>
Given that, by scientifical reasons, the state of an object is completely determined by the physical influence of its environment, the probability to roll six with a dice is either one or zero.
Gebruikers-avatar
barto
Vergevorderde
Vergevorderde
 
Berichten: 656
Geregistreerd: 07 Jun 2011, 16:02

Re: Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor Marco » 14 Mrt 2012, 16:42

Barto, het lag inderdaad aan het script wat niet werd geladen in de nieuwe stijl. Ik heb het getest met Safari op de Mac en het lijkt nu weer te werken :)
Groeten, Marco
Gebruikers-avatar
Marco
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 825
Geregistreerd: 19 Feb 2005, 12:50
Woonplaats: Leeuwarden

Re: Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor arie » 14 Mrt 2012, 20:54

In Windows IE9 kopieert de Equation Editor niet terug naar het invoerveld, maar naar de "Equation Editor"-button rechtsboven het invoerveld (de tekst "Equation Editor" op de button zelf wordt uitgebreid met de equation code die ik met de Editor heb gemaakt).

Dit is wel op te lossen door achtereenvolgens:
- de Equation Button te klikken
- in de Editor de formule te maken
- terug te gaan naar Wiskundeforum
- hier het invoerveld te activeren
- weer terug naar de Equation Editor te gaan
- dan daar op de knop "Kopieer naar document" te klikken
maar dit is wat omslachtig en was vroeger niet nodig.

Is daar wat aan te doen of ligt dit mijn computer?
(zijn er mogelijk meer mensen met dit probleem?)
arie
Moderator
Moderator
 
Berichten: 2990
Geregistreerd: 09 Mei 2008, 09:19

Re: Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor Marco » 16 Mrt 2012, 15:22

Hmmm, inderdaad wat omslachtig! Je zou op zich kunnen overstappen naar de oude stijl (ProSilver), misschien werkt het hier nog wel goed?
Groeten, Marco
Gebruikers-avatar
Marco
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 825
Geregistreerd: 19 Feb 2005, 12:50
Woonplaats: Leeuwarden

Re: Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor arie » 19 Mrt 2012, 00:24

Hoe kan een niet-beheerder de forum-stijl aanpassen?
Ik zie overigens geen andere reacties, mogelijk ligt het aan mijn computer (*).
Daarbij ben ik al lang blij dat we van die bots af zijn, af en toe een paar extra muisklikken voor de Equation Editor lukt me wel.

In ieder geval bedankt voor je reactie.

(*): ik mis bv ook het zoekveld in de forum-index, en alleen via "Bekijk actieve onderwerpen" kan ik naar "Terug naar uitgebreid zoeken". Allemaal wat vreemd. Als ik ooit tijd over heb zal ik eens in mijn systeem duiken.
arie
Moderator
Moderator
 
Berichten: 2990
Geregistreerd: 09 Mei 2008, 09:19

Re: Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor Sjoerd Job » 19 Mrt 2012, 10:17

arie schreef:Hoe kan een niet-beheerder de forum-stijl aanpassen?
Ik zie overigens geen andere reacties, mogelijk ligt het aan mijn computer (*).
Daarbij ben ik al lang blij dat we van die bots af zijn, af en toe een paar extra muisklikken voor de Equation Editor lukt me wel.

In ieder geval bedankt voor je reactie.

(*): ik mis bv ook het zoekveld in de forum-index, en alleen via "Bekijk actieve onderwerpen" kan ik naar "Terug naar uitgebreid zoeken". Allemaal wat vreemd. Als ik ooit tijd over heb zal ik eens in mijn systeem duiken.

In je eigen controle-paneel kan je je eigen voorkeurstijl kiezen. Ik kan alleen nu niet de goede knoppen-reeks vinden.

--EDIT:
Nu kan je je eigen stijl kiezen.
``Life is complex. It has real and imaginary parts.''
Sjoerd Job
Admin
Admin
 
Berichten: 1148
Geregistreerd: 21 Jan 2006, 15:09
Woonplaats: Krimpen aan den IJssel

Re: Equation Editor werkt niet.

Berichtdoor Marco » 19 Mrt 2012, 14:26

Via het voorkeurspaneel kun je inderdaad een eigen stijl kiezen. Als je de "oude stijl" weer wil, kies dan voor ProSilver.
Groeten, Marco
Gebruikers-avatar
Marco
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 825
Geregistreerd: 19 Feb 2005, 12:50
Woonplaats: Leeuwarden


Terug naar TeX hulp

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Wie is er online?

Er is in totaal 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (Gebaseerd op de gebruikers die actief waren gedurende 5 minuten)
De meeste gebruikers ooit tegelijkertijd online was 649 op 31 Okt 2014, 18:45

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast
Copyright © 2009 Afterburner - Free GPL Template. All Rights Reserved.