Equation Editor werkt niet.

Wil je een ingewikkelde formule duidelijk op het forum zetten? Wij helpen je!
Plaats reactie
vormfout
Vast lid
Vast lid
Berichten: 66
Lid geworden op: 06 nov 2011, 22:18

Equation Editor werkt niet.

Bericht door vormfout » 24 feb 2012, 10:48

De pop-up als ik op equation editor klik verschijnt niet. Dit probleem doet zich voor in firefox en internet explorer. Pop-up blokeering heeft wiskundeforum uitgezonderd.

Waar kan dit aan liggen?

Gebruikersavatar
barto
Vergevorderde
Vergevorderde
Berichten: 656
Lid geworden op: 07 jun 2011, 16:02

Re: Equation Editor werkt niet.

Bericht door barto » 24 feb 2012, 11:19

Ik weet het ook niet, maar het is pas sinds het forum een nieuwe look heeft.
Wat je voorlopig kan doen is naar hier gaan, als je klaar bent kopieer je het gewoon en verwijder alle enters. Dan plaats je gewoon de tex rond je vgl.
Dat is hoe ik het nu doe.
Given that, by scientifical reasons, the state of an object is completely determined by the physical influence of its environment, the probability to roll six with a dice is either one or zero.

arno
Vergevorderde
Vergevorderde
Berichten: 1801
Lid geworden op: 25 dec 2008, 16:28
Locatie: Beek en Donk, Noord-Brabant

Re: Equation Editor werkt niet.

Bericht door arno » 24 feb 2012, 11:47

De Formule-tab werkt wel. Overigens is dat ook de manier die ik zelf altijd gebruik voor LaTexcode.
"Mathematics is a gigantic intellectual construction, very difficult, if not impossible, to view in its entirety." Armand Borel

vormfout
Vast lid
Vast lid
Berichten: 66
Lid geworden op: 06 nov 2011, 22:18

Re: Equation Editor werkt niet.

Bericht door vormfout » 24 feb 2012, 12:33

Bedankt Barto ik gebruik dat wel voorlopig.


Wat betekend de volgende symbolen:

en


Die kwam ik net in een uitwerking tegen.

arno
Vergevorderde
Vergevorderde
Berichten: 1801
Lid geworden op: 25 dec 2008, 16:28
Locatie: Beek en Donk, Noord-Brabant

Re: Equation Editor werkt niet.

Bericht door arno » 24 feb 2012, 13:07

vormfout schreef:Wat betekenen de volgende symbolen:

en


Die kwam ik net in een uitwerking tegen.
Het symbool wordt gebruikt om de doorsnede van 2 verzamelingen weer te geven. Als A en B gegeven verzamelingen zijn, dan stelt de verzameling elementen voor die zowel in A als in B zitten. Het symbool wordt gebruikt om de vereniging van 2 verzamelingen weer te geven. Als A en B gegeven verzamelingen zijn, dan stelt de verzameling elementen voor die in minstens 1 van beide verzamelingen voorkomen.
"Mathematics is a gigantic intellectual construction, very difficult, if not impossible, to view in its entirety." Armand Borel

Gebruikersavatar
Marco
Beheerder
Beheerder
Berichten: 831
Lid geworden op: 19 feb 2005, 12:50
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Re: Equation Editor werkt niet.

Bericht door Marco » 12 mar 2012, 10:20

Hmmm, ik zal er binnenkort eens op duiken waarom dit niet werkt. Op zich zouden de knoppen moeten blijven werken...
Groeten, Marco

Gebruikersavatar
barto
Vergevorderde
Vergevorderde
Berichten: 656
Lid geworden op: 07 jun 2011, 16:02

Re: Equation Editor werkt niet.

Bericht door barto » 12 mar 2012, 21:55

Ik zie dat er in de paginabron geen script staat van de latex editor.
Daarom werkt de knop niet

Code: Selecteer alles

<input class="button2" type="button" value="Equation Editor" onclick="javascript:OpenLatexEditor('message','phpBB','')">
OpenLatexEditor() is gewoon niet gedefinieerd omdat het script er niet is.

Dus dit zou in de paginabron moeten staan:

Code: Selecteer alles

<script type="text/javascript" src="http://latex.codecogs.com/editor3.js"></script>
Given that, by scientifical reasons, the state of an object is completely determined by the physical influence of its environment, the probability to roll six with a dice is either one or zero.

Gebruikersavatar
Marco
Beheerder
Beheerder
Berichten: 831
Lid geworden op: 19 feb 2005, 12:50
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Re: Equation Editor werkt niet.

Bericht door Marco » 14 mar 2012, 16:42

Barto, het lag inderdaad aan het script wat niet werd geladen in de nieuwe stijl. Ik heb het getest met Safari op de Mac en het lijkt nu weer te werken :)
Groeten, Marco

arie
Moderator
Moderator
Berichten: 3050
Lid geworden op: 09 mei 2008, 09:19

Re: Equation Editor werkt niet.

Bericht door arie » 14 mar 2012, 20:54

In Windows IE9 kopieert de Equation Editor niet terug naar het invoerveld, maar naar de "Equation Editor"-button rechtsboven het invoerveld (de tekst "Equation Editor" op de button zelf wordt uitgebreid met de equation code die ik met de Editor heb gemaakt).

Dit is wel op te lossen door achtereenvolgens:
- de Equation Button te klikken
- in de Editor de formule te maken
- terug te gaan naar Wiskundeforum
- hier het invoerveld te activeren
- weer terug naar de Equation Editor te gaan
- dan daar op de knop "Kopieer naar document" te klikken
maar dit is wat omslachtig en was vroeger niet nodig.

Is daar wat aan te doen of ligt dit mijn computer?
(zijn er mogelijk meer mensen met dit probleem?)

Gebruikersavatar
Marco
Beheerder
Beheerder
Berichten: 831
Lid geworden op: 19 feb 2005, 12:50
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Re: Equation Editor werkt niet.

Bericht door Marco » 16 mar 2012, 15:22

Hmmm, inderdaad wat omslachtig! Je zou op zich kunnen overstappen naar de oude stijl (ProSilver), misschien werkt het hier nog wel goed?
Groeten, Marco

arie
Moderator
Moderator
Berichten: 3050
Lid geworden op: 09 mei 2008, 09:19

Re: Equation Editor werkt niet.

Bericht door arie » 19 mar 2012, 00:24

Hoe kan een niet-beheerder de forum-stijl aanpassen?
Ik zie overigens geen andere reacties, mogelijk ligt het aan mijn computer (*).
Daarbij ben ik al lang blij dat we van die bots af zijn, af en toe een paar extra muisklikken voor de Equation Editor lukt me wel.

In ieder geval bedankt voor je reactie.

(*): ik mis bv ook het zoekveld in de forum-index, en alleen via "Bekijk actieve onderwerpen" kan ik naar "Terug naar uitgebreid zoeken". Allemaal wat vreemd. Als ik ooit tijd over heb zal ik eens in mijn systeem duiken.

Sjoerd Job
Vergevorderde
Vergevorderde
Berichten: 1148
Lid geworden op: 21 jan 2006, 15:09
Locatie: Krimpen aan den IJssel

Re: Equation Editor werkt niet.

Bericht door Sjoerd Job » 19 mar 2012, 10:17

arie schreef:Hoe kan een niet-beheerder de forum-stijl aanpassen?
Ik zie overigens geen andere reacties, mogelijk ligt het aan mijn computer (*).
Daarbij ben ik al lang blij dat we van die bots af zijn, af en toe een paar extra muisklikken voor de Equation Editor lukt me wel.

In ieder geval bedankt voor je reactie.

(*): ik mis bv ook het zoekveld in de forum-index, en alleen via "Bekijk actieve onderwerpen" kan ik naar "Terug naar uitgebreid zoeken". Allemaal wat vreemd. Als ik ooit tijd over heb zal ik eens in mijn systeem duiken.
In je eigen controle-paneel kan je je eigen voorkeurstijl kiezen. Ik kan alleen nu niet de goede knoppen-reeks vinden.

--EDIT:
Nu kan je je eigen stijl kiezen.
``Life is complex. It has real and imaginary parts.''

Gebruikersavatar
Marco
Beheerder
Beheerder
Berichten: 831
Lid geworden op: 19 feb 2005, 12:50
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Re: Equation Editor werkt niet.

Bericht door Marco » 19 mar 2012, 14:26

Via het voorkeurspaneel kun je inderdaad een eigen stijl kiezen. Als je de "oude stijl" weer wil, kies dan voor ProSilver.
Groeten, Marco

Plaats reactie